Łatwo, szybko, wygodnie!
Idealne na śniadanie w domu, lub do zapakowania na wynos. Z tej ilości składników wychodzi około 8 placków, czyli porcja kawowa dla dwóch osób. Oczywiście w zależności od upodobania, podajemy z syropem klonowym, cukrem pudrem, mlekiem kokosowym, albo powidłami śliwkowymi. Do samych placków zamiast płatków owsianych możemy użyć jakichkolwiek innych np. gryczanych, ryżowych, jaglanych... możemy też pomieszać jabłka z gruszkami, albo dodać jeszcze startego imbiru, kardamonu, goździków, oleju kokosowego.
PLACUSZKI Z JABŁKAMI I CYNAMONEM
(vegan)
Składniki:
70 g płatków owsianych
120 g napoju roślinnego
150 g jabłek lub gruszek
szczypta soli, sody oczyszczonej i odrobina cynamonu
Sposób przygotowania:
Płatki blendujemy na mąkę,
mieszamy razem z napojem roślinnym, szczyptą soli, sody oczyszczonej i cynamonu,
dodajemy do masy jabłko lub gruszkę pokrojone w taką grubszą mniej więcej kostkę
smażymy na patelni do naleśników bez dodatku tłuszczu aż się zarumienią
Podajemy z czym najbardziej lubimy, albo same bez niczego.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz