Zamienić smażenie na pieczenie? No dobra! Spędzić mniej czasu na przygotowywaniu jedzenia? No dobra! Zjeść pyszny obiad? Oczywiście!
Jak dla mnie skończył się już sezon zupowy, jest już na prawdę ciepło. Widać to też kiedy wchodzimy do warzywniaczka. Te, sałaty, pomidorki i ogórki, botwinka wszystko już tak pachnie, wszystko takie kolorowe, zdecydowanie wieje latem! Nawet te burze sprawiają, że czuję się jakby był przynajmniej początek lipca.
Dziś mam dla Was kolejny przepis z kategorii szybciutko wstaw i idź robić coś innego:
Dziś mam dla Was kolejny przepis z kategorii szybciutko wstaw i idź robić coś innego:
KAPUSTKA PIECZONA Z FASOLĄ I KOPERKIEM
(vegan)
🌰1/2 główki młodej kapustki
🌰200 g ugotowanej białej fasoli (może być 1 puszka)
🌰1 cebula
🌰2 ząbki czosnku
🌰garść posiekanego koperku
🌰 2 łyżki sosu sojowego*(dla chętnych)
🌰 sól
🌰pieprz ziołowy
Sposób przygotowania:
🌱Siekamy kapustę, kroimy cebulę w piórka, rozgniatamy czosnek.
🌱Wszystko mieszamy od razu w naczyniu żaroodpornym, razem z fasolą, sosem sojowym*, pieprzem ziołowym i koperkiem.
🌱Pieczemy w 180* z termoobiegiem pod przykryciem przez 40 minut a potem ściągamy pokrywkę i pieczemy jeszcze 10 minut, aż kapusta z wierzchu się zarumieni.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz