Dawno nie było zupy! Na blogu oczywiście, bo w domu, mam ją bez przerwy! Kończy się jedna, to robię drugą :D Kiedy nakładam sobie do miski i poczuję skrobanie łyżki o dno garnka to znak! Sygnał, żeby przygotowywać kolejną!
Tym razem chce Wam opowiedzieć o zupie krem, którą docenią nawet crossfiterzy i inni amatorzy białka. Kluczem do idealnej konsystencji jest dokładne zblendowanie!
Spokojnie możecie kupić sobie cały słoik tej pasty bo przyda się Wam jeszcze w innych daniach. Takie rozwiązanie bardzo przyśpiesza całą pracę. Zawsze można zrobić pastę samemu ale, nie zawsze jest motywacja, czas i siła. I właśnie wtedy sięgamy po gotowe.
🌱1 kg dyni (około)
🌱1-2 łyżki oleju kokosowego
🌱1-2 łyżki pasty yellow curry
🍴Dynię obieramy i kroimy w dowolne cząstki, groch płuczemy na sitku.
🍴Do garnka wrzucamy olej kokosowy i jak się zacznie roztapiać dodajemy pastę yellow curry, czekamy kilka chwil mieszając, aż poczujemy intensywny zapach pasty i kokosa!
🍴Dodajemy kawałki dyni i groch, mieszamy, żeby wszystko stało się jeszcze bardziej pomarańczowe.
🍴Zalewamy wrzątkiem, około 1 cm ponad składniki, uważajcie żeby nie przesadzić z wodą.
🍴Gotujemy pod przykryciem przez 30 minut, tak żeby cały czas bulbało.
🍴Kiedy wszystko już będzie miękkie, blendujemy na gładki krem i podajemy razem z prażonymi na suchej patelni pestkami dyni i miętą!
Tym razem chce Wam opowiedzieć o zupie krem, którą docenią nawet crossfiterzy i inni amatorzy białka. Kluczem do idealnej konsystencji jest dokładne zblendowanie!
Spokojnie możecie kupić sobie cały słoik tej pasty bo przyda się Wam jeszcze w innych daniach. Takie rozwiązanie bardzo przyśpiesza całą pracę. Zawsze można zrobić pastę samemu ale, nie zawsze jest motywacja, czas i siła. I właśnie wtedy sięgamy po gotowe.
GROCHOWY KREM DYNIOWY
Składniki:
🌱200 g suchych połówek grochu🌱1 kg dyni (około)
🌱1-2 łyżki oleju kokosowego
🌱1-2 łyżki pasty yellow curry
Sposób przygotowania:
🍴Do garnka wrzucamy olej kokosowy i jak się zacznie roztapiać dodajemy pastę yellow curry, czekamy kilka chwil mieszając, aż poczujemy intensywny zapach pasty i kokosa!
🍴Dodajemy kawałki dyni i groch, mieszamy, żeby wszystko stało się jeszcze bardziej pomarańczowe.
🍴Zalewamy wrzątkiem, około 1 cm ponad składniki, uważajcie żeby nie przesadzić z wodą.
🍴Gotujemy pod przykryciem przez 30 minut, tak żeby cały czas bulbało.
🍴Kiedy wszystko już będzie miękkie, blendujemy na gładki krem i podajemy razem z prażonymi na suchej patelni pestkami dyni i miętą!
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz